Varebilene som er av merket Nissan e-NV200 har en rekkevidde på 301km ved bykjøring og 200km ved blandet kjøring (WLTP*). Dette er 60% lengre enn forrige generasjons batteri. Bilene er levert av Sande Auto i Åsane, og profilert av A2G profilering. På videoen under kan man se hvordan selve folieringen av bilene blir utført:
 


Dekoren er designet av vår egen markedsavdeling hos K.J. Brusdal, på samme måte som dekoren på de øvrige lastebilene våre.


Vi har forpliktet oss til å bli en grønnere bedrift

De nye, elektriske kjøretøyene er et ledd i Norengros K.J. Brusdals satsning på å bli en klimanøytal bedrift i løpet av 2019. Vi har valgt å satse hardt på å få ned fossile utslipp ved våre vareleveringer og transport.
Flere av våre kunder krever leveranse med nullutslipp/redusert utslipp, og dette er vi i stand til å innfri.


Norengros K.J. Brusdal signerte kontrakt med Klimapartnere Vestland i 2018. Foto: Cecilie Bannow.


Som medlem av Klimapartnere Vestland, forplikter vi oss til å redusere klimagassutslipp og stimulere til grønn samfunns- og næringsutvikling i Hordaland og Sogn &Fjordane.
K.J. Brusdal er sertifisert etter nyeste versjon av kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøstandarden ISO 14001.
I tillegg etterstreber vi å benytte produkter fra produsenter som stiller strenge miljøkrav til egne produkter og produksjonsprosesser, samt til produktenes kvalitet, funksjonalitet og ytelse.Alle sjåførene våre har gjennomført økokjøringsopplæring

Opplæringen består av teori og praktisk kjøring, og foregår slik:

Man kjører en rute slik man pleier i en lastebil med en kjørecomputer, sammen med instruktør. Etter endt tur analyserer instruktøren din kjøring, og gir råd om hvordan du bør endre kjørestilen (akselerasjon, oppbremsing, girskifte osv.) Deretter kjører man samme rute på nytt sammen med instruktør, og benytter den nye kunnskapen. Opplæringen avsluttes med at man sammenligner de to kjøreturene, og ser på eventuelle forbedringer.

Målet med opplæringen er å:

•             Redusere drivstofforbruket med 10 til 20%

•             Redusere CO2 utslippet med 10 til 20%

•             Redusere utslipp av mikroplast fra dekkslitasje

•             Redusere utgiftene til service og vedlikehold

•             Redusere ulykkesrisikoen

•             Redusere kjøretiden


Økokjøringsopplæringen gjentas i faste intervaller for alle våre sjåfører.* WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) er en ny laboratorietest som brukes til måling av forbruk og utslipp av CO2 fra personbiler, samt andre forurensende utslipp. I tillegg testes kjørerekkevidden for elbiler.