Både Statsraad Lehmkuhl og Norengros gjør i år tydelige valg for å sette bærekraft i fokus.I tillegg til å tilby og spre budskapet om miljøvennlige alternativer til plast og andre typiske engangsprodukter, tar Norengros K.J. Brusdal grep for å bli en klimanøytral virksomhet, blant annet gjennom medlemskap i nettverket Klimarpartnere Hordaland og overgang til mest mulig fossilfri transport. Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl satser på batteri-og hybriddrift i maskinen, og har i tillegg skiftet ut all bruk av engangstallerkener og -bestikk med bærekraftige palmebladfat og bestikk av sukkerrørfiber fra Norengros. 
 

faksimile fra BA tirsdag 12. juni 2018 om Norengros og Statsraad Lehmkuhl Bergensavisen, 12. juni 2018


I sommermånedene arrangerer Statsraaden turer i skjærgården rundt Bergen med servering av sjømat på komposterbare engangstallerkener laget av nedfalne blad fra Arecapalmer. Statsraaden blir også arena for politiske arrangement og samfunnsdebatter under Arendalsuken i august. Også der vil all mat bli servert på nedbrytbare tallerkener, og spises med nedbrytbart bestikk. I tillegg til å være brukervennlige og ta seg godt ut i matserveringen, har disse miljøvennlige produktene viktig signalverdi.

Både Norengros og Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl ønsker å bidra til at også andre tar del i det grønnte skiftet. 

 

I brosjyren “Rett fra naturen” kan du lese mer om de miljøvennlige produkter for restaurant og catering: