Bygget er på rundt 54x53 meter i grunnflate (2900 kvm), tilknyttet resepsjonen til Oshallen og Osbadet. Den nye idrettshallen inneholder to fullskala håndballbaner som kan skilles av med skillevegger. Hallen skal brukes til mange ulike idretter som karate, roing og alle typer ballsport. Bygget vil bli benyttet av blant annet yrkesskolen, Os videregående og Os ungdomsskole i tillegg til flere idrettsklubber.

Effektiv og automatisert rengjøring av store flater

Rengjøring av den nye idrettshallen på Os må gjøres etter at hallen er stengt for kvelden. Tradisjonelt har så store arealer blitt rengjort med maskiner som må kjøres manuelt. Osbadet har imidlertid valgt å effektivisere renholdet i hallen ved å investere i den robotisert gulvvaskeren TASKI Swingobot 2000 fra Lilleborg. Denne automatiserte maskinen passer perfekt for et bygg som er i bruk helt til kl 22 om kveldene.

Enkel drift og store besparelser

Roboten rengjør fullstendig på egen hånd og har sensorer som gir full oversikt over omgivelsene og flatene hvor den skal rengjøre. Maskinen er svært enkel å operere, og det kreves ingen brukeropplæring. En ikonbasert touchskjerm guider brukeren gjennom alle funksjoner, uavhengig av språk- og ferdighetsnivå. Alt man trenger å gjøre er å klargjøre maskinen, trykke «kjør» og rengjøringen er i gang. Etter endt rengjøring, parkerer gulvvaskeren på angitt sted, og det eneste etterarbeidet som kreves, er å tømme og skylle ut det møkkete vannet, samt å fylle på nytt vann. Dette tar om lag 15 minutter. Med andre ord, frigjøres mye tid som renholderne kan bruke på andre oppgaver.

Systemet roboten benytter gir potensielle besparelser på opptil 76 % på renholdet, sammenlignet med tradisjonelle gulvvaskere. Bruk av Swingobot 2000 bidrar til bedre produktivitet og bærekraftig drift. I følge driftsansvarlig på Os Idrettspark, Trond Erik Nilsen, vil den robotstyrte maskinen medføre store besparelser på både tid og arbeid. I tillegg til at man slipper å kjøre manuell renholdsmaskin, er det heller ikke behov for tørrmopping av banene i forkant, slik de tidligere har måttet gjøre. Det at maskinen jobber på egen hånd på nattestid, er selvsagt også et stort pluss.

«Jeg har absolutt tro på denne maskinen, og vi gleder oss til å ta den i bruk!»


Vi ser en tydelig økt interesse for robotiserte gulvvaskere til flere og flere idrettshaller, flyplasser og andre som har lokaler med større arealer, ifølge Odd Sande i Lilleborg.

Ønsker du en demonstrasjon av TASKI Swingobot eller mer informasjon om maskinen? Ta kontakt med Anne Mette Bernes hos Norengros K.J. Brusdal. Hun har jobbet 11 år som renholder i Helse Bergen, har stor kompetanse og bred erfaring innenfor renholdsfaget, samt om moderne renhold med maskiner.