Siden 2016 har Norengros jobbet med å fase ut tradisjonelle avfallssekker og erstatte dem med avfallssekker som både er mer slitesterke, lettere - og som sparer miljøet! Tallenes tale er klar - det lønner seg å tenke miljøvennlig.
 

Den lille, store forskjellen

Nøkkelen ligger i et nytt materiale, såkalt co-extrudert polyeten, også kalt co-ex - som gjør at de nye avfallssekkene våre både er tynnere, mer slitesterke og bedre for miljøet.

Tradisjonelle søppelsekker er laget av ett lag resirkulert polyetenplast. Det som skiller co-ex-sekker fra disse er en mer avansert produksjon, som gjør det mulig å produsere sekkene med tre tynne lag med polyeten. Det betyr at man faktisk kan gå ned i tykkelse, og sekken forblir like sterk. Faktisk tåler sekkene mer når de har flere lag, sammenlignet med tradisjonelle én-lags avfallssekker, og plasten kan strekkes litt mer før det går hull.

Dobbel gevinst for miljøet: Tynnere sekker betyr at vi bruker mindre plast, og ettersom de både er tynnere og lettere så transporterer vi mindre i vekt og mengde, og dermed reduseres også CO-2-utslippene.


Man må tørre å satse på miljø

Som ved de fleste større endringer møtte Norengros en del skepsis ute i markedet da co-ex-sekkene først ble introdusert i 2016 - men for å skape endring må man tørre å satse.
På grunn av at co-ex-sekkene er tynnere enn tradisjonelle avfallssekker, merket vi at noen kunder var usikre da vi først lanserte produktet. Men vi har hatt stor tro på produktet fra starten, og enkelte av avdelingene våre har rett og slett faset ut den gamle typen sekker fullstendig. Og det har gått over all forventning.
 

Kunden merker at co-ex-sekkene holder like godt, i tillegg til at de veier mye mindre - og ikke minst, er de konkurransedyktige på pris!
 

Vi samarbeider med de beste

Alle i Norengros tenker bærekraft og miljø hver eneste dag, uansett avdeling og arbeidsoppgaver. Men fordi Norengros ikke produserer noe selv, er det svært viktig med gode samarbeidspartnere som tenker miljøvennlig, og som stadig utvikler nye, miljøvennlige produkter. Det er viktig for oss at alle våre leverandører ikke bare har de samme kravene til kvalitet som oss, men at de også har en miljøprofil vi selv kan stå inne for. Produsenten av co-ex-sekkene holder til i Sverige - så det er også en kortreist avfallssekk.

Ved å ha tett kontakt med leverandørene sikrer Norengros også at alle selgerne har god produktkunnskap, og er i stand til å svare på spørsmålene kundene måtte ha, enten det gjelder usikkerhet om nye produkter eller andre spørsmål til hvordan de kan velge mer miljøvennlig.