Emballasje kommer i ulike kvaliteter og med ulike egenskaper tilpasset den type mat som skal oppbevares. Valg av riktig matemballasje vil også avhenge av temperatur, behov for oppvarming og frysing, transportbehov og ønske om å bruke miljøvennlige alternativer.  

Aluminium

Aluminuimsformene vi leverer fra Gastronom er designet for å servere store måltider og oppfyller kravene som stilles til enkel og håndtering, transport og servering. Aluminiumsformer gjør jobben så enkel som mulig. Aluminiumsemballasje kan brukes i ovn, grill og til nedfrysning (-40°C til +200°C). 

Fiber

Fiberemballasje fungerer meget godt til porsjonspakning og gir en stilren og delikat presentasjon. Fiberprodukter produsert av fornybare materialer som er nedbryt- og komposterbare. Denne typen emballasjen kan i tillegg både varmes og fryses. 

Her kan du lese mer om miljøvennlige alternativer til plast.

Plast

Plastemballasje er flott til porsjonspakning. Her finnes det flere typer plastprodukter med ulike egenskaper (CPET, APET, PP, PS og PE.) Hvilket materiale som passer best kommer igjen an på bruksområde og type mat. 

 

 

Veilederen under gir deg en oversikt over hva du bør tenke på når du velger emballasje. Ta gjerne kontakt med oss for mer veiledning og gode råd om hva som passer best til dine emballeringsbehov. 

Guide til valg av riktig matemballasje